Την Πέμπτη 21-4-2016 οι μαθητές της Ε΄ και της Στ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν, στα πλαίσια του προγράμματος «Γνωρίζω τα κάστρα της περιοχής μου», εκπαιδευτική επίσκεψη στο κάστρο Λαμίας ? αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας και στο κάστρο της Μενδενίτσας.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό κτίριο της εποχής του Όθωνα, το οποίο λειτουργούσε ως Στρατώνας και βρίσκεται στην κορυφή του λόφου του κάστρου της Λαμίας. Οι συλλογές του μουσείου περιλαμβάνουν αρχαιολογικά ευρήματα από ανασκαφικές έρευνες στη Φθιώτιδα και Ευρυτανία. Χαρακτηριστικά ευρήματα περιέχονται σε δώδεκα θεματικές ενότητες, οι οποίες καλύπτουν ολόκληρη την προϊστορική και την ιστορική περίοδο, έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Τα ευρήματα δίνουν μια εικόνα για την ιστορία της περιοχής, η οποία περιλαμβάνει τμήματα της αρχαίας Φωκίδας, της ανατολικής Λοκρίδας, της Δωρίδας, της Αχαϊας, της Φθιώτιδας και της Μαλίδας (περιοχή Μαλιακού κόλπου). Οι παραπάνω θεματικές ενότητες παρουσιάστηκαν στους μαθητές μας από αρχαιολόγο του μουσείου.
Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσκεψη στο κάστρο της Μενδενίτσας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του κάστρου και του ομώνυμου χωριού από τον εκπαιδευτικό και πρώην σχολικό σύμβουλο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Ηλία Αναγνώστου, τον οποίο βαθύτητα ευχαριστούμε για την ξενάγηση και την υποδοχή του σχολείου μας. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Βάιο και τη κα. Ρένα για την φιλοξενία στην παραδοσιακή ταβέρνα τους και για την προσφορά τους προς τους μαθητές μας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία οι μαθητές της ΣΤ΄ και οι μαθητές της Α΄ τάξης ενθουσίασαν όλους μας με την πραγματικά άψογη παρουσίασή τους.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν να τονίσουμε την αξία του βιβλίου και να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να διαβάζουν βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Παπαϊωάννου Μαρία και Φρόντζου Μαρία.
Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, οι μαθητές των τάξεων Γ΄, Δ΄ και Ε΄ επισκέφθηκαν το «ιστορικό τρίγωνο» :
Θερμοπύλες-Αλαμάνα-Γοργοπόταμος
Το αποκαλούν και «ιστορικό τρίγωνο» του νομού μας , καθώς στις τρεις αυτές τοποθεσίες εκτυλίχθηκαν σημαντικά γεγονότα για την ιστορία της Ελλάδας.
Στις Θερμοπύλες, κοντά στο σημείο της μάχης του 480 π.Χ., θαυμάσαμε το παγκοσμίου φήμης μνημείο του Λεωνίδα, αλλά και το μνημείο των Θεσπιέων. Στη συνέχεια πήγαμε στο Καινοτομικό μουσείο Θερμοπυλών.
Στην Αλαμάνα επισκεφθήκαμε το μνημείο του Αθανάσιου Διάκου για τη μάχη του 1821.
Τέλος, τον Γοργοπόταμο, που είναι συνδεδεμένος με την εθνική αντίσταση και την ανατίναξη της σιδηροδρομικής γέφυρας από αντιστασιακές δυνάμεις του Ε.Λ.Α.Σ. και του Ε.Δ.Ε.Σ. το 1942.