Μηνιαία Αρχεία: Νοέμβριος 2022

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών επισκέπτεται το σχολείο μας

Ξεχωριστή ημέρα για όλους μας αποτέλεσε η Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, καθώς υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών. Ο Σεβασμιώτατος, αφού τέλεσε δέηση στο εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, που βρίσκεται στην περιοχή, συνομίλησε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και πρόσφερε σε όλους ως ευλογία από ένα γλύκισμα και μια εικόνα,ευχόμενος με αγάπη και πατρικούς λόγους. Η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας αποτέλεσε χαρά και ευλογία για όλους μας!

Το κέντρο του κόσμου.!

Yπάρχει κέντρο στο Σύμπαν; Αν ναι, πού θα μπορούσε να βρίσκεται; Αυτά ήταν μερικά από τα δεκάδες ερωτήματα στα οποία προσπαθεί να απαντήσει η παράσταση την οποία παρακολουθήσαν οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του σχολείου μας κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής που πραγματοποίησαν στο πλανητάριο Αθηνών. Κύριο θέμα της παράστασης ήταν η συναρπαστική εξέλιξη των ιδεών μας για την θέση της Γης και κατά συνέπεια του ανθρώπου στο Σύμπαν. Τα παιδιά, αφού πρώτα περιηγήθηκαν στον εσωτερικο χώρο του Ιδρύματος Σταυρος Νιάρχος, ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους στην Αθήνα με ξενάγηση στα νεοκλασικά κτήρια του κέντρου. Επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, γεμάτοι ενέργεια και πλουσιότεροι … σε εμπειρίες!

Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο!

Πέρασαν 49 χρόνια …από τις 17 Νοέμβρη του 1973 και να ‘μαστε πάλι εδώ για να μιλήσουμε για την ιστορία και να μας μιλήσει κι αυτή. Μέσα από αφηγήσεις, σκετς και τραγούδια, οι μαθητές της Γ΄και Δ΄τάξης του σχολείου μας έδωσαν ένα μήνυμα δυνατό, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, που μας θυμίζει πως πάνε μπροστά την ιστορία όλοι αυτοί που στη σημαία τους γράφουν:

¨Ναι. Εμένα με νοιάζει¨

Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, καθήλωσαν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους με την προσπάθειά τους και δίκαια απέσπασαν το χειροκρότημα όλων στο τέλος. Την όλη προσπάθεια και παρουσίαση επιμελήθηκαν οι δασκάλες των τάξεων κ. Γεωργοπούλου Ειρήνη και κ. Μπόζιαρλη Σοφία, στις οποίες ανήκουν και τα εύσημα.

Ακούω-Προσέχω-Κοιτώ και…..ασφαλώς κυκλοφορώ

Την Τετάρτη 9-11-2022 η αστυνόμος κ. Δεληστάθη Μαρία και ο υπαστυνόμος κ. Γεωργίου Αθανάσιος επισκέφθηκαν το σχολείο μας και πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία ενημέρωση για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Η ενημέρωση αποτελούνταν από δύο μέρη. Το θεωρητικό μέρος, το οποίο έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του σχολείου και το πρακτικό μέρος, που έγινε στον προαύλιο χώρο.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας ευχαριστεί θερμά το Α.Τ. Καμένων Βούρλων για την υπέροχη παρουσίαση και την άψογη συνεργασία.

Νους υγιής εν σώματι υγιει

Συχνά στην καθημερινή μας ζωή χρησιμοποιούμε ρητά με αρχαία προέλευση όπως και το παραπάνω, το οποίο σημαίνει πως για να είναι ο νους υγιής, πρέπει και το σώμα να είναι υγιές.

Όταν, λοιπόν, γυμναζόμαστε αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, οξυγονώνεται και αιματώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως μαθητές και φοιτητές που γυμνάζονται βελτιώνουν όχι μόνο τη σωματική υγεία, αλλά και τη νοητική.

Βασιζόμενος στα οφέλη της σωματικής άσκησης και με σύμμαχο τον καλό καιρό ο καθηγητής Φ.Α. κ Ηλίας Κυρμανίδης ετοίμασε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ένα δίωρο γεμάτο με αθλητικές δραστηριότητες όπου έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.

Κέρασμα ή φάρσα;

Η 31η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί στη Μ. Βρετανία και τις Η.Π.Α. να γιορτάζεται ως η ημέρα του Halloween.

Πρόκειται για μια γιορτή κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά.

Η  δασκάλα των Αγγλικών κ. Διαμαντάκη Βασιλική έχει ετοιμάσει μια σειρά κατασκευών, δραστηριοτήτων, τραγουδιών και βίντεο για τα παιδιά, ώστε να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τη γιορτή του Halloween και να ενεργοποιήσουν τις δεξιότητες τους.

Οι παραπάνω δραστηριότητες εντάσσονται στη γενικότερη φιλοσοφία για τη βιωματική μάθηση. Ειδικότερα στο μάθημα των ξένων γλωσσών, εκτός από τη γλώσσα, είναι πολύ χρήσιμο τα παιδιά να μαθαίνουν και τα ήθη και έθιμα του λαού του οποίου τη γλώσσα μαθαίνουν. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

Στις 18-10-2022, οι τάξεις Δ΄, Ε΄, και Στ΄ του Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο ιστορικό Χάνι της Γραβιάς και στο Μουσείο Άρτου στην Αμφίκλεια.

Στο Χάνι της Γραβιάς έγινε ξενάγηση από τους υπεύθυνους υπαλλήλους, οι οποίοι ενημέρωσαν και ενθουσίασαν τους μαθητές. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Άρτου, όπου πραγματοποιήθηκε ενδελεχής ανάλυση της παραγωγής σίτου-ψωμιού από τα παλιά χρόνια μέχρι σήμερα.

Εντύπωση προκάλεσαν στους μαθητές, τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν παλιά οι αγρότες, όπως και οι παλιές φωτογραφίες που υπήρχαν στο μουσείο.

ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ;

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Καινούργιου στις 25-10-2022 παρακολούθησαν μέσα από το τηλεσκόπιο του σχολείου, το φαινόμενο της μερικής έκλειψης ηλίου. Την επιμέλεια των φίλτρων του τηλεσκοπίου και των ειδικών φακών παρατήρησης ανέλαβε ο καθηγητής πληροφορικής κ. Αθανάσιος Μελάκος.

28η Οκτωβρίου

Μέσα σε πνεύμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας, γιορτάσαμε και φέτος, μαθητές και εκπαιδευτικοί, την 28η Οκτωβρίου, το έπος του ΄40.

Η αρχή έγινε με τη σχολική γιορτή στις 27 Οκτωβρίου, που παρουσίασαν οι μαθητές της Ε Τάξης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Λέντα Βασιλικής. Το πάθος και ο ενθουσιασμός των μαθητών εντυπωσίασε γονείς και καλεσμένους, χαρίζοντάς τους το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου έγινε η δοξολογία στον ιερό ναό του τοπικού διαμερίσματος, όπου τον πανηγυρικό λόγο εκφώνησε η κ. Μαρία Φρόντζου. Αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των Θεσμικών φορέων και μαθητών στο μνημείο των πεσόντων, ενώ την εκδήλωση έκλεισε η παρέλαση των μαθητών και εκπαιδευτικών στην πλατεία του χωριού, η οποία πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού.

Την ευθύνη της τελετής και της παρέλασης είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κυρμανίδης Ηλίας με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών Φρόντζου Μαρίας, Γεωργοπούλου Ειρήνης και Λέντα Βασιλικής.

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ιστορικό