Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, στο σχολείο, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων διοργανώθηκε αποκριάτικο γλέντι. Μικροί και μεγάλοι, μασκαρεμένοι, ξεφάντωσαν, χόρεψαν και έπαιξαν με την ψυχή τους.
Η κα Τσιτίνη Χαρίκλεια ασχολήθηκε με ζωγραφική προσώπου σε μαθητές και γονείς, ενώ στο προαύλιο είχε στηθεί γλέντι με χορούς και τραγούδια.
Ο Σύλλογος Γονέων σε συνεργασία με τις μαμάδες των παιδιών πρόσφερε σε όλους έναν πλούσιο μπουφέ με γλυκά και αλμυρά εδέσματα.
Στο τέλος οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, χόρεψαν στο προαύλιο του σχολείου το Γαϊτανάκι με την καθοδήγηση του διευθυντή του σχολείου κ. Κατσάρα Παναγιώτη.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας φρόντισε και η φετινή τσικνοπέμπτη να μείνει αξέχαστη στους μαθητές μας. Στο προαύλιο του σχολείου στήθηκε ψησταριά, οι ψήστες πήραν τις θέσεις τους και σε λίγη ώρα οι μικροί μαθητές στις αίθουσες άρχισαν να μουρμουρίζουν ότι κάτι ψήνεται, αφού η μυρωδιά της «τσίκνας» από τα σουβλάκια που ψήνονταν κατέκλυσε το χώρο.Η χαρά τους ήταν απερίγραπτη όταν τους προσφέρθηκαν. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης χόρεψαν στο προαύλιο του σχολείου το Γαϊτανάκι με τη βοήθεια του διευθυντή κ. Κατσάρα Παναγιώτη.
Η Τσικνοπέμπτη είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (που είναι γνωστή και ως «Κρεατινή»), κατά την οποία, σύμφωνα με το έθιμο, στα σπίτια ψήνουν κρέας στη σχάρα, γεμίζοντας τον αέρα με τη μυρωδιά της «τσίκνας». .
Η προέλευση αυτού του παράξενου εθίμου χάνεται στα βάθη του χρόνου, ωστόσο φαίνεται να συνδέεται με τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που θεωρούσαν το φαγοπότι και το γλέντι ιεροτελεστία για την καλή ευφορία της γης την άνοιξη.
Επίσης η Τσικνοπέμπτη αποτελεί, ουσιαστικά, την απαρχή των εκδηλώσεων για την Αποκριά, αφού την επόμενη εβδομάδα ακολουθούν το Καρναβάλι και η Καθαρά Δευτέρα.
Η ημέρα της Πέμπτης επιλέχθηκε, σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση, διότι η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι σημαντικές ημέρες νηστείας.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Έτσι λοιπόν στο σχολείο μας ο εκπαιδευτικός κος Τσώνης Θεοφάνης επιμελήθηκε την ενημέρωση των μαθητών μας, παρουσιάζοντας σχετικά βίντεο και με τη συμπλήρωση από τους μαθητές των τάξεων Δ΄ , Ε΄ και ΣΤ΄ φύλλων εργασίας.
Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο.