Την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου μας διοργάνωσε το βιωματικό εργαστήρι με θέμα:
” Συζητώντας με τον γονιό του παιδιού μου. Μια βιωματική συνάντηση με τον γονέα ως άνθρωπο “.
Στον σημερινό κόσμο που πλημμυρίζεται από πληροφορίες και συνταγές για το πώς να μεγαλώσει κανείς το παιδί του, ο γονιός συχνά βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σύγχυση και δυσκολεύεται να εμπιστευθεί τον εαυτό του.
Σ΄ αυτό το μίνι εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας δοκιμάσαμε να δώσουμε χώρο στις ανάγκες και τα συναισθήματά μας, να εκφράσουμε την πραγματικότητά μας κι έτσι να διαφωτίσουμε το πώς σχετιζόμαστε τόσο με τα παιδιά μας όσο και με τον εαυτό μας. Το εργαστήρι ήταν βιωματικό και περιελάμβανε σωματικές πρακτικές, συναισθηματικά μοιράσματα και ασκήσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Συντονιστής ήταν ο Γιώργος Τσιτσιρίγκος, πιστοποιημένος από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ ” Nonviolent Communication, A language of life “, το οποίο έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Κοντύλι με τίτλο ” Μη Βίαιη Επικοινωνία, Η γλώσσα της καρδιάς “.