Στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας

Την  Τετάρτη  9  Ιανουαρίου  2019  οι  μαθητές    μας  παρακολούθησαν,  στο  Δημοτικό  Θέατρο  Λαμίας,  μια  εξαιρετική  θεατρική  παράσταση. Πρόκειται  για  ” Τα  ψηλά  βουνά”  του  Ζαχαρία  Παπαντωνίου   ένα από τα πιο σημαντικά έργα της ελληνικής λογοτεχνίας. Βιβλίο που σίγουρα έχουμε διαβάσει όλοι κάποια στιγμή.

Τα Ψηλά Βουνά του Ζαχαρία Παπαντωνίου, ήταν το πρώτο αναγνωστικό που γράφτηκε στη δημοτική. Η ζωντανή του γλώσσα και οι δροσερές εικόνες που δημιουργεί κατά την ανάγνωσή του, ήταν από τους βασικούς λόγους για τους  οποίους  ανέβηκε  σε  θεατρική  παράσταση. Πρόκειται για μια παρέα παιδιών του δημοτικού, που μετά την προτροπή του δασκάλου τους, περνάνε το καλοκαίρι μόνα στα βουνά της Ευρυτανίας. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, μαθαίνουν τη φύση, την επιβίωση, το πώς συμμετέχεις σε μια ομάδα, και κυρίως την προσφορά.
Η παράσταση έχει στόχο να ζωντανέψει όλες αυτές τις εικόνες, όπως επίσης και τις αυθεντικές ζωγραφιές του βιβλίου. Σκοπός  είναι να νιώσουν οι μικροί  θεατές μέρος αυτής της παρέας των παιδιών πάνω στα βουνά. Στο μικρό χωριό με τα ξύλινα σπιτάκια, σε ένα ξέφωτο στη μέση του δάσους… Να μάθουν την αξία της φύσης και κυρίως την ευθύνη της προστασίας της, για το κοινό καλό.
Στο τέλος οι μικροί  μαθητές έχουν την αίσθηση πως δεν είδαν μόνο μια παράσταση, αλλά ότι πήγαν και μια πρωτότυπη εκδρομή!”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Διάφορα, Δράσεις, Νέα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.