Κινητό πλανητάριο στο σχολείο μας

Την  Τετάρτη,  19  Μαρτίου  2014,  οι  μαθητές  μας  έκαναν   ένα  συναρπαστικό  ταξίδι  στη  γνώση, μέσα  από  το  νέο  ψηφιακό  εκπαιδευτικό  κόσμο   και  το  κινητό  πλανητάριο  που  ήρθε  στο  σχολείο  μας.
Το κινητό πλανητάριο είναι ένας ειδικός θόλος , για την ακρίβεια μία φορητή φουσκωτή “αίθουσα” με θολωτή οροφή , διάμετρο 6 μέτρων και χωρητικότητα έως και 30 ενήλικες ή 35 παιδιά , πάνω στην οποία προβάλλονται ταινίες εκπαιδευτικού , επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου . Σκοπός των προβολών αυτών είναι η γνωριμία των μαθητών με τον κόσμο της αστρονομίας και των επιστημών , μέσα από έναν τρόπο που συνδυάζει την επιστήμη , τη μυθολογία και την ψυχαγωγία .
Καθισμένοι κάτω απ’το θολωτό τρούλο , οι μαθητές   παρακολούθησαν  την  ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ     από   την εκτόξευση του Σπούντικ -1 του πρώτου τεχνητού δορυφόρου μέχρι τις ” κινηματογραφικά ” συγκλονιστικές προσσεληνώσεις και τις μελλοντικές πτήσεις στο φεγγάρι με ιδιωτικά διαστημόπλοια ).
Οι εικόνες ήταν τόσο ρεαλιστικές , που η εμπειρία αυτή για τα παιδιά – αλλά και για τους μεγάλους – θα είναι  κομμάτι της πιο ενδιαφέρουσας εκπαιδευτικής τους ανάμνησης .

IMG_4669IMG_4671IMG_4673IMG_4676IMG_4681IMG_4685IMG_4682 IMG_4684




Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δράσεις, Νέα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.