«Το Άστρο  των Χριστουγέννων – Μια αστρονομική προσέγγιση του φαινομένου»

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό σχολείο του Καινούργιου με θέμα: «Το Άστρο  των Χριστουγέννων – Μια αστρονομική προσέγγιση του φαινομένου». Ο Θανάσης Μελάκος αποσπασμένος καθηγητής πληροφορικής στο σχολείο και μέλος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος επιμελήθηκε της παρουσίασης που παρακολούθησαν μαθητές, δάσκαλοι  γονείς και φίλοι.

Η εκδήλωση είχε αστρονομικό προσανατολισμό και μέσα από ένα ταξίδι πλέον των 2000 ετών  παρουσιάστηκαν στο κοινό διάφορα ουράνια φαινόμενα, αστερισμοί, άστρα και σώματα αλλά και ακριβείς όψεις του ουράνιου θόλου από το 7 π.Χ. μέχρι την εποχή του Κέπλερ.

Η προσπάθεια «αναζήτησης του Άστρου» ήταν ένα ταξίδι στο χρόνο, τις τέχνες αλλά και τις επιστήμες με ακούσματα ψαλμών  παρουσίαση σχεδίων, εικόνων,  βυζαντινών αγιογραφιών, ξυλογραφιών, τοιχοτάπητων,  ψηφιδωτών, πινάκων ζωγραφικής και πέρασε μέσα από τους δρόμους της Αστρονομίας,  των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Τριγωνομετρίας της Μετεωρολογίας, της Γεωγραφίας, της Αρχιτεκτονικής, της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας, της Θεολογίας αλλά και της Λογοτεχνίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακά κάλαντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δράσεις, Νέα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.