Το θέατρο στο σχολείο μας

Την  Τρίτη   18  Φεβρουαρίου  2020  στο Σχολείο μας παρουσιάστηκε  η θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από τον  θίασο «Η νέα Ονειροπόληση» του θεάτρου «Κάτια Δανδουλάκη» .

Η πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και προσεγμένη παράσταση, που γράφτηκε 2.500 χρόνια πριν, είναι πάντα άκρως επίκαιρη. Προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα, εμπλουτισμένη με πολλή μουσική και τραγούδια κατενθουσίασε τα παιδιά που χειροκροτούσαν συνεχώς.

Η παράσταση θέτει ως στόχο να μεταφέρει στα παιδιά, αλλά και να υπενθυμίσει στους μεγάλους, πόσο απαραίτητη είναι για όλους μας η ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.   Διαχρονικός και πάντα επίκαιρος, ο Αριστοφάνης διδάσκει με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την αξία της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών καταδικάζοντας τον πόλεμο, τη βία και το ρατσισμό.

Ένα έργο ελληνικό που το μεγάλο του μήνυμα είναι ο ίδιος του ο τίτλος: “ΕΙΡΗΝΗ”.

   Η παγκόσμια ΕΙΡΗΝΗ που δοκιμάζεται συνεχώς, είναι ο καημός και ο πόθος κάθε λευκού… μαύρου… κίτρινου… Είναι το Βαθύτερο αίτημα του αγρότη Τρυγαίου, αλλά και όλων των Ελλήνων, και αυτή τους τη ΛΑΧΤΑΡΑ  μεταφέρουν στη σκηνή»   οι συντελεστές της παράστασης.

Πράγματι, η παράσταση δοσμένη με τρόπο σύγχρονο και ευχάριστο διατηρώντας όμως όπου χρειάζεται το ύφος της Αρχαίας Κωμωδίας και πλαισιωμένη με ελληνικά τραγούδια ,ακούσματα και χορό άρεσε πάρα πολύ και ενθουσίασε τόσο τους μαθητές  όσο και τους εκπαιδευτικούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις, Δράσεις, Νέα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.