Αρχείο ημέρας 19 Μαΐου 2018

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Την  Πέμπτη  17  Μαϊου  2018  οι  μαθητές  των  τάξεων  Γ΄ ,  Δ΄  και  Ε΄  επισκέφθηκαν  το  Πάρκο  Κυκλοφοριακής  Αγωγής  στη  Λαμία.

 

Καθημερινά  γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών Τροχαίων ατυχημάτων που αποτελούν μια πραγματική μάστιγα για τη χώρα μας.

Οι αιτίες είναι πάρα πολλές. Ανάμεσα σε αυτές η απροσεξία και η κακή οδική συμπεριφορά των οδηγών ή το άσχημο οδικό δίκτυο συντελούν στην αύξηση των θανάτων αλλά και των σοβαρών τραυματισμών κυρίως νέων ανθρώπων.

Τα μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται από την πολιτεία χαρακτηρίζονται από πολλούς  ως εισπρακτικά ή αποσπασματικά και δυστυχώς δεν επιλύουν το πρόβλημα.

Μια πραγματική αντιμετώπιση του φαινομένου θα μπορούσε να γίνει μέσα από την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων προκείμενου να αποκτήσουν σωστή και τυπική οδική συμπεριφορά.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Σκοπός του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής είναι η εκπαίδευση και ψυχαγωγία σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής με στόχο την ευαισθητοποίηση στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς, και γενικά με την προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας.

Η εκπαίδευση των μαθητών στους κανόνες οδικής κυκλοφορίας πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Δόμησης Δικτύων και Ενέργειας Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Μεταφορών  και περιλαμβάνει την παρουσίαση κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας ,την παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής αγωγής ,την εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων την πρακτική εξάσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει τρία στάδια :

  •            Κατά το πρώτο στάδιο οι μαθητές έμαθαν να αναγνωρίζουν την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση του πάρκου (σήματα ) καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία                              ( ποδηλατόδρομο – πεζόδρομο- ράμπες κ.λπ.)
  •            Ακολούθησε η εκπαίδευση των πεζών όπου τα παιδιά διδάχθηκαν πώς να κυκλοφορούν ως πεζοί με ασφάλεια στην πόλη .
  •            Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την πρακτική εξάσκηση στα οχήματα του πάρκου (ποδήλατα ).

 

Στο τέλος της εκπαίδευσης αποδόθηκε  στους μαθητές το δίπλωμα τους .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερολόγιο

Μάιος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ   Ιούν »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Αρχείο