Περιβαλλοντικές δράσεις

Tην Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, όλοι οι μαθητές του Νηπιαγωγείου & του Δημοτικού Σχολείου, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις (προβολή βίντεο & παρουσίασης, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, bowling & μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά κ.ά.) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση και βίντεο (κινούμενα σχέδια κ.ά.) σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Παράλληλα, οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων ήρθαν σε επαφή με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.

Στη συνέχεια, όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του ‘’κρυμμένου θησαυρού των σκουπιδιών’’, ανακαλύπτοντας πως τα ίδια τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας ‘’κρυμμένος θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο (υγεία, οικονομία κ.ά.).

Το βραβείο για την προσπάθεια των παιδιών ήταν η δωρεά μιας συμβολικής ποσότητας εκτυπώσιμου χαρτιού Α4 ενώ παράλληλα μοιράστηκαν καπέλα και ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση. Ευχαριστούμε θερμά τον ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και ευχόμαστε να συνεχίσει με τέτοιες πρωτοβουλίες που ενισχύουν την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών μας.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.