Κελυφωτό φιστίκι…όχι μόνο νόστιμο αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμο!

Η Στερεά Ελλάδα χάρη τόσο στην ποικιλομορφία των τοπίων, του κλίματος και των εδαφών της όσο και στη βαθιά γαστρονομική της ιστορία στην αξιοποίηση των φυσικών πόρων έχει σήμερα να επιδείξει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο αγροδιατροφικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Μεταξύ των Στερεοελλαδίτικων γαστρονομικών «διαμαντιών» συγκαταλέγεται και το κελυφωτό φιστίκι.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος SALL για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων το σχολείο μας ασχολήθηκε με το κελυφωτό φιστίκι , γνωστό για την πλούσια διατροφική του αξία και τη νόστιμη γεύση. Συνεργάστηκε με τον τοπικό αγροτικό συνεταιρισμό, ώστε να γνωρίσουμε όλα τα στάδια παραγωγής και επεξεργασίας του καρπού, ενώ ακολούθησαν μια σειρά από δραστηριότητες μέσα από τις οποίες τα παιδιά όχι μόνο διασκέδασαν άλλα γνώρισαν, γεύθηκαν το φιστικί και δημιούργησαν συνταγές, κατασκευές καθώς και ένα υπέροχο παραμύθι.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές των Γ΄ και Ε’ τάξεων του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Διαμαντάκη Βασιλική, κ Λέντα Βασιλική και κ. Γεωργοπούλου Ειρήνη. Ευχαριστούμε θερμά τον εκπρόσωπο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κελυφωτό φιστίκι Μώλου -Θερμοπυλών κ. Βασίλη Ζυγομητρος, τη σχολική σύμβουλο κ. Ελένη Κιούση για την πολύτιμη συμβολή της και τον διευθύντή μας κ. Παναγιώτη Μουρτζούνη για την όλη στήριξη.

Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.