Αρχεία ανά ημέρα: 13 Νοεμβρίου 2022

Νους υγιής εν σώματι υγιει

Συχνά στην καθημερινή μας ζωή χρησιμοποιούμε ρητά με αρχαία προέλευση όπως και το παραπάνω, το οποίο σημαίνει πως για να είναι ο νους υγιής, πρέπει και το σώμα να είναι υγιές.

Όταν, λοιπόν, γυμναζόμαστε αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί, οξυγονώνεται και αιματώνεται καλύτερα ο εγκέφαλος και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας. Μάλιστα, έρευνες έχουν δείξει πως μαθητές και φοιτητές που γυμνάζονται βελτιώνουν όχι μόνο τη σωματική υγεία, αλλά και τη νοητική.

Βασιζόμενος στα οφέλη της σωματικής άσκησης και με σύμμαχο τον καλό καιρό ο καθηγητής Φ.Α. κ Ηλίας Κυρμανίδης ετοίμασε την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου ένα δίωρο γεμάτο με αθλητικές δραστηριότητες όπου έλαβαν μέρος όλοι οι μαθητές του σχολείου μας.

Κέρασμα ή φάρσα;

Η 31η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί στη Μ. Βρετανία και τις Η.Π.Α. να γιορτάζεται ως η ημέρα του Halloween.

Πρόκειται για μια γιορτή κατά την οποία τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται, κατά κανόνα σε κάτι «τρομαχτικό» και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας γλυκά.

Η  δασκάλα των Αγγλικών κ. Διαμαντάκη Βασιλική έχει ετοιμάσει μια σειρά κατασκευών, δραστηριοτήτων, τραγουδιών και βίντεο για τα παιδιά, ώστε να γνωρίσουν με βιωματικό τρόπο τη γιορτή του Halloween και να ενεργοποιήσουν τις δεξιότητες τους.

Οι παραπάνω δραστηριότητες εντάσσονται στη γενικότερη φιλοσοφία για τη βιωματική μάθηση. Ειδικότερα στο μάθημα των ξένων γλωσσών, εκτός από τη γλώσσα, είναι πολύ χρήσιμο τα παιδιά να μαθαίνουν και τα ήθη και έθιμα του λαού του οποίου τη γλώσσα μαθαίνουν. 

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Ιστορικό